Spåren hittades i närheten av en av gårdarna på Vikbolandet där vargen tidigare rivit får. Förmodligen har avtrycken satts den senaste veckan.

- Vargen har varit aktiv efter det kraftiga regnet förra fredagen. Det var inget regn i spåren, säger jaktledaren Lasse Ståhl. Han berättar att spåren var riktade söder ut mot kusten och Slätbaken. Vad spåren kan tyda på vet man inte riktigt, men personligen tror Lasse Ståhl att det rör sig om den varg som tidigare rivit får i området. Samtidigt menar han att den inte varit märkbart aktiv på en vecka.

- Den brukar ju riva var fjärde dag, men den kan ju ha rivit rådjur eller andra djur i skogen också och inte nödvändigtvis får, säger han.

Artikelbild

Jaktområde för Vikbolandsvargen

För att försöka lokalisera vargen håller jaktsällskapet hela tiden kontakt med varandra och tar emot iakttagande uppgifter från olika håll. Senast fick Lasse Ståhl uppgifter om att privatpersoner i Norsholm tyckt sig ha sett en varg.

Även jägare har vittnat om att de sett varg bland annat i trakterna av Stjärnorp.

Det kan dock röra sig om en annan varg: Lasse Ståhl kan tänka sig
att det är den varg som var synlig i Hällestad tidigare. Men han tvivlar på att det skulle vara den varg som rivit får på Vikbolandet.

- Det är förmodligen en annan varg, säger han och förlitar sig mer på fredagens vargspår.

Artikelbild

- De flesta har med sig en liten ryggsäck med kaffe, sedan sitter man tyst och iakttar. Det blir mycket filosofering och man får se mycket när man sitter tyst. Fåglar, harar, rävar och älgar, säger Lasse Ståhl.

Så fort vargen skjutits avbryts jakten. Skyddsjakten pågår annars enligt Naturvårdsverkets bestämmelser fram till 8 september.