Jul på Färgargården har premiär 2 december och har därefter öppet varje helg fram till julafton. Det ska bli julmysigt både inne och ute för hela familjen.

– Vi har länge känt att Färgargården är helt rätt miljö för en julmarknad, säger arrangören Carina Perenkranz Chopp Event. Det blir jul med betoning på gammaldags och vi ska hålla till både inomhus och utomhus för att skapa julstämning.

Jul på Färgargården var en idé som tog form under sommaren när Chopp Event använde miljön och den blev ännu mer aktuell när Kolmårdstomten meddelade att han tar med sig tomtebyn och flyttar.

Artikelbild

| Julmys. Den 2 december är det premiär för Jul på Färgargården. Carina Perenkranz och Leyla Gabro ska hjälpas åt att skapa julstämning både inne och ute.

Inne i Butikshuset blir det julmarknad och utanför ska man kunna köpa julgran och grilla korv. För de yngsta blir det dessutom möjligheter att få lyssna till en nyskriven julsaga som Carina Perenkranz läser tillsammans med sina fyra tomtenissar.

– Marcus Fyrberg har skrivit en tomtesaga som heter Tomten och de försvunna paketen, berättar Carina Perenkranz. Det är en lågmäld julsaga med musik som passar barn från tre år.

Jul på Färgargården sker i samarbete med cafeét som ser fram mot att få prova att ha julöppet under december.