Enligt vad mamman berättar bollades hennes son mellan psykiatri, beroendevård och socialtjänst och fick ingen riktig hjälp någonstans.

”Jag måste göra mig själv eller någon annan illa för att få komma till rättspsyk; så sa han till mig när jag nyligen körde honom till psykakuten", säger hans mor till Aftonbladet.

Hon ska ha kämpat för sin son under flera år. Det hon fått höra är att sonen är myndig och att han inte kan tvingas. Enligt det mamman berättar för Aftonbladet kände hon ganska snabbt att det här kunde ha varit hennes son som utfört dåden.

"Även om jag hoppades in i det sista att det inte var det".

Orolig för offren

Hon vill få ut sitt budskap om hur illa det är ställt med psykvården och hur svårt det är att få rätt hjälp. Hon säger att sonen i sin ungdom var go och glad med utbildning och alla förutsättningar att leva ett bra liv. Sedan blev han förändrad och trodde att han "stod över alla". Han har vårdats på en psykavdelning men inte fått någon diagnos.

"Psykiatrin säger att han måste få vård för missbruk, missbruksvården säger att han först måste få hjälp för sina psykiska problem, socialen säger: Kommer han hit frivilligt, kan vi hjälpa honom".

Enligt mammans uppgifter till Aftonbladet sökte sonen akut psykiatrisk vård så sent som för ett par månader sedan. Igår greps och anhölls han alltså efter tre knivskärningar på Drottninggatan.

Två kvinnor och en man skadades, varav två blev allvarligt knivskurna. Mamman är orolig över hur det ska gå för de knivskurna.

"Jag hoppas för mitt liv att flickan inte dör. Mitt hjärta skulle gå sönder", säger hon till Aftonbladets reporter.

"Det är knappt att jag själv skulle leva med det."