Eventet har växt för varje år – i fjol var det över 36 000 besökare på Halloweenfirandet i Kolmårdens djurpark. Därmed väljer arrangören nu att utöka evenemanget. Det bllr flera dagar, längre öppettider och mer underhållning vid den sjunde upplagan.

– Det blir flera områden, flera shower och mer tid att uppleva allt rysligt på, det har varit efterfrågat av våra gäster, säger Helena Bruhn, spökchef och projektledare för Halloween på Kolmården, i ett pressmeddelande.

Målet är att besökarna ska bli ännu mer skrämda i mörkret.

– Temat är fortfarande rysmysigt för att passa alla åldrar, men den som vågar stanna till kvällen har i år möjlighet att uppleva något riktigt läskigt, säger Helena Bruhn vidare.

Satsningar görs på ljud, ljus och skrämmande karaktärer. I parken tematiseras flera områden som piraternas tillhåll och det gamla tivolit. Man satsar också på flera nyskrivna shower och en ny dansföreställning.

Återvändande programpunkter blir spökbalen, eldshowen och tornerspelen. Får man nog av alla rysligheter så är i alla fall hela Bamses Värld spökfritt.

Halloweenfirandet på Kolmården pågår mellan 27–28 oktober och 31 oktober–4 november.