Under söndagen larmades det om bränder på Ektorpsskolan och kort därefter Vilbergsskolan. Enligt kommunens säkerhetschef Richard Tjernström har det varit stora problem i Ektorp under en period.

– Ektorp har utsatts för skadegörelse under en tid, säger han.

Nu kommer bevakningen att utökas ytterligare i dessa två utsatta områden.

Artikelbild

| Ökar insatserna. –Eftersom vi under en längre tid haft problem i Ektorp så vi har vi tillsatt ökade insatser ett tag, säger kommunens säkerhetschef Richard Tjernström.

– Eftersom vi under en längre tid haft problem i Ektorp så vi har vi tillsatt ökade insatser ett tag. Nu kommer vi öka insatserna ytterligare i dessa utsatta områden, Ektorp och Vilbergen, säger Richard Tjernström.

Det handlar främst om fler väktare och förhoppningsvis frekventare bevakning av polis. Men vilka övriga åtgärder kommunen tar till vill han inte berätta.

– Exakt vilka åtgärder vi vidtar måste vi hålla för oss själva, säger han.

Varför och vem som ligger bakom detta kan man bara spekulera i säger Richard Tjernström.

Artikelbild

– Men generellt när myndigheterna skärper tonen kan man se en ökning av sådana här händelser. Det kan lätt bli en ökning av missnöjesyttringar, säger han.

Det här måste kosta kommunen en hel del?

– Ja, ökad bevakning innebär såklart ökade kostnader. Men skadegörelsen kostar mycket, så extra bevakning och insatser från kommunen kan även vara förebyggande ekonomiskt.