Den var den 13 januari i år som de två bröderna ska ha mött varandra på stan och då börjat bråka. Upprinnelsen till bråket var att den åtalade 23-åringen hade lånat en tröja från sin 28-årige bror utan att fråga om lov och att 28-åringen därför var upprörd och krävde att få tillbaka tröjan omedelbart. Grälet övergick till handgripligheter och 23-åringen ska ha hamnat på backen och slagit i huvudet. När lillebrodern kommit på fötterna igen ska han ha begett sig hem, hämtat en kniv och sedan kommit tillbaka. 23-åringen ska ha jagat 28-åringen som sprang in på en restaurang och gömde sig på en toalett för att undkomma broderns kniv.

I tingsrätten har båda bröderna förnekat att det funnits någon kniv med i händelsen men det går emot både det 28-åringen uppgett i polisförhör direkt efter händelsen samt vittnesuppgifter från restaurangbesökarna. Tingsrätten tror att 28-åringen under förhandlingen ändrat sin historia för att skydda lillebrodern och väljer därför att tro mer på de tidiga förhören.

Åklagaren yrkade på att brottet, olaga hot, skulle bedömas som grovt då 28-åringen fått fly och varit tvungen att låsa in sig för att undkomma hotet. Tingsrätten anser dock att det är ett brott av normalgraden då bröderna som närmst befunnit sig 10-15 meter från varandra i knivjakten. 23-åringen döms för olaga hot samt för ett narkotikabrott vid ett tidigare tillfälle till skyddstillsyn och samhällstjänst i 140 timmar.