– Jag har landat i att trycka gult och anledningen till det är att jag är övertygad om att Allianspolitik är det som har största förutsättningar för att få igenom liberal viktig politik, men också förmågan att möta de samhällsproblem som finns med olika reformer för att skapa det samhälle där vi alla får den värld vi önskar på ett annat sätt.

I en debattartikel i Expressen skriver hon och flera andra liberala riksdagsledamöter att man förespråkar Ulf Kristersson som statsminister. Juno Blom tycker att Liberalerna har fått garantier från Moderaterna för att partiet inte kommer att förhandla eller samarbeta med Sverigedemokraterna.

– Och om man tolererar en M+KD-regering och vi som Liberaler upplever att den börjar göra inskränkningar i grundläggande fri- och rättigheter för individen är det vår skyldighet att rikta misstroendevotum mot den, säger hon.

Hon beskriver en lång höst.

– Den har varit helt olidlig eftersom vi inte har kommit i gång med det vi önskar, säger hon och hoppas att partiet nu ska kunna prata mera om vad det är för än vad det är emot.

Inför Liberalernas partiråd om regeringsfrågan i helgen ska Liberalerna i Östergötland under tisdagskvällen diskutera sin syn på frågan.

Kommunalrådet Reidar Svedahl (L) vet vad han tycker.

– Det viktiga är att vi inte hindrar en borgerlig statsminister, säger han och har tillsammans med sju andra liberaler från olika delar av landet skrivit en debattartikel på aftonbladet.se om det.

Om Liberalerna bör sitta i en regering tillsammans med M och KD eller inte är en fråga som han tycker får avgöras av partiets riksdagsgrupp.

– Men vi kan inte först säga att vi vill ha ett maktskifte i Sverige och sedan rösta nej till det. Då tror jag vi kommer att tappa ännu flera väljare, säger han.

Han vet att det finns olika uppfattning om det inom Liberalerna.

Anita Jernberger från Norrköping kommer att vara med på tisdagskvällens diskussioner hos Östgötaliberalerna.

– Det här är svårt, säger hon och vill få vända och vrida på frågan under mötet innan hon framför sin uppfattning.

Fredrik Franzén är en annan representant för Liberalerna i Norrköping som kommer att vara med på mötet. Han ser Alliansen som Liberalernas hemvist, men har personligen svårt för en M+KD-regering.

– Vi gick till val på att hålla ute de mer extrema partierna, SD och V. När en Alliansregering inte håller av egen kraft måste vi se över blockgränsen.

En Alliansregering tillsammans med Miljöpartiet är vad han personligen allra helst skulle vilja se.