Uppbådet var måhända inte det allra bästa; förra året kunde man räkna till 60 loppisbilar, enligt Andreas Giselgren, marknadsgeneral för Östgötamarknader. Kanske var det bristen på sol och värme som gjorde att bara ett femtontal marknadsstånd hade slagits upp ute på grusfältet på lördagsförmiddagen. Tanken är att loppisen ska hållas varje lördag ända in i september, men det nya arenabygget i Himmelstalund sätter käppar i hjulen på loppisbilarna. Nu letar man med kommunens hjälp efter en provisorisk plats där loppisen kan fortsätta mot slutet av sommaren.

"Bätte än att gå hemma"

Ändå var det en del som hade letat sig till loppisen. Allt från kläder till prydnadssaker till dvd-filmer kunde man fynda hos de olika försäljarna. En som har varit med länge är Mari Ceesay, som har sålt grejer på loppis i 27 års tid. Idag säljer hon framför allt nya varor och hantverk hon har gjort själv.

Artikelbild

| Trots att försäljarna var färre till antalet just idag var det ändå en del besökare som hade hittat till Himmelstalund.

– Det började på 80-talet, när vi packade en hel bil full och fick nästan allt sålt. Då fick man blodad tand, säger hon och fortsätter:

– Det är också en social grej, man får träffa folk. Det är bättre än att bara gå hemma.

För andra året i rad håller sig loppisen bara till lördagar. Söndagar är den stängd.