Under tisdagen brann sekelskifteshuset med fastighetsnamnet Vildmannen 7, på Stureplan i Stockholm. Huset ägare är ingen mindre än Norrköpings fastighetsjätte Fredrik Lundberg.

Huset ägs nämligen av Hufvudstaden, där Fredrik Lundberg är styrelseordförande, vars bestånd bland annat omfattar gallerian NK, Nordiska Kompaniet, i Stockholm.

Själv vill Lundberg dock inte uttala sig om huset. När Expressen talar med Roger Ekström, Lundbergsföretagens kommunikationsdirektör, berättar han att det inte går att nå Fredrik Lundberg under onsdagen.

– Nej, det gör det inte av rent praktiska skäl. Men det här är en vd-fråga, inte en ägarfråga, säger Roger Ekström till Expressen.

Det anrika sekelskifteshus som totalförstördes i Stureplansbranden har ett taxeringsvärde på över 200 miljoner kronor.

Vildmannen 7 byggdes i nationalromantisk stil 1897 och Stadsmuseet har klassificerat huset som av allra högsta kulturhistoriska värde.

Byggnaden har haft flera mycket exklusiva lägenheter. Den största av dem var en 800 kvadratmeter stor paradvåning med nio rum. I våningen, som också innehöll nio kakelugnar, fanns dessutom dubbla herrum mot Biblioteksgatan, fem rum i fil mot Jakobsbergsgatan och två jungfrukammare.

Artikelbild

Nu återstår det bara förkolnande rester. Polisen har inlett en undersökning om mordbrand.