Moderaterna räknar inte med att det kommer att finnas någon given majoritet när söndagens val är sluträknat.

– Vi stänger inga dörrar. Först ska vi se valresultatet och så ska vi sätta oss vid förhandlingsbordet och få ut så mycket moderat politik som möjligt, säger Sophia Jarl (M).

Det finns ju ett favoritalternativ.

– Vi vill styra Norrköping i en borgerlig allians. Vi tror att det skulle vara bra för Norrköping, men vi ser ingen egen majoritet för Alliansen.

Hon ser heller ingen egen majoritet för den nu styrande Kvartetten och tror att den får svårt att styra i minoritet. Moderaterna räknar med förhandlingar och partiets förhandlingsgrupp är beredd med Bengt Sand som ordförande.

– Man ska inte utesluta någon, säger han också, men fortsätter med en genomgång av det parlamentariska läget och landar i att Sverigedemokraterna nog faller bort utifrån hur styrkeförhållandena ser ut och utifrån andra partiers inställning till SD.

– Det känns inte som en framkomlig väg, säger han.

– Sverigedemokraterna kommunalt är väldigt svaga i hur de vill styra Norrköping. Dessutom ligger vi ju väldigt långt ifrån dem värderingsmässigt, säger Sophia Jarl och tycker att partiet lagt fram förslag som hon hoppas att inte någon konstellation skulle vara beredd att släppa fram.

– Det finns två saker som vi aldrig kommer att acceptera och släppa fram och det är en företagsfientlig politik och en främlingsfientlig politik, fortsätter hon och tycker att väljarna får dra sina egna slutsatser.

Som svar på en fråga säger hon att Vänsterpartiet inte heller känns som något särskilt troligt samarbetsparti. Men ett samarbete med Socialdemokraterna och något av de mindre borgerliga partierna, Kristdemokraterna nämns särskilt, framställs som enklare.

Moderaterna har en lista över åtta prioriterade punkter inför förhandlingarna. Där står minskad konkurrens från kommunala bolag, mera fart på bredbandsutbyggnaden, införande av enkla jobb inom till exempel förskola och äldrevård, höjda lärarlöner, resurser anpassade efter mål till skolan, större möjlighet för äldre att själva bestämma när de vill till äldreboende, varm mat via hemtjänsten istället för kylda matlådor och så krav på motprestation för nyanlända med försörjningsstöd.

– Frågor vi primärt tar med till förhandlingsbordet, säger Sophia Jarl.