Vid pass 20:30 på tisdagskvällen slog Matilda Ekeblad och John Weinerhall från Moderata ungdomsförbundet i Östergötland upp sitt tält på trottoaren utanför Förvaltningshuset Rosen i Norrköping. Bara för att kunna vara först på plats när förtidsröstningen öppnar klockan åtta på onsdagsmorgonen.

– Vi blir några till, men de kommer lite senare, sa distriktsordförande Matilda Ekeblad och påpekade att aktiviteten i första hand handlar om att få ungdomar att uppmärksamma att förtidsröstningen nu har börjat.

– Framför allt är det bra att veta för studenter som kan förtidsrösta här även om de inte hunnit bli folkbokförda i Norrköping ännu. Vi tycker att det här är en uppseendeväckande och rolig kampanj. Enda bekymret är att tältet tycks vara i minsta laget. Vi får väl sova i skift.

Artikelbild

| Genom att övernatta på trottoaren räknar John Weinerhall och Matilda Ekeblad med att vara först i kön för förtidsröstningen.

Efter en god (?) natts sömn var tanken att vara först i kön när röstlokalen i Rosen öppnar på onsdagsmorgonen.

– Eftersom den första rösten därmed kommer att läggas på moderaterna får vi en bra start på valet, sa John Weinerhall medan han trädde pinnar på plats i tältduken.

Här kan du förtidsrösta i Norrköping med start på onsdagen:

Träffpunkten Valhalla i Kolmården, Arbetets museum, City Gross, Eneby bibliotek, Förvaltningshuset Rosen, Hageby bibliotek i Mirum galleria, Linden Köpcentrum, övre plan i Mirum galleria, Stadsbiblioteket, Skärblacka bibliotek, Östra Husby bibliotek och Åbyknuten.