Man allvarligt skadad efter mordförsök

Flera polisbilar spärrade av delar av centrala Norrköping på måndagseftermiddagen efter ett mordförsök.

Ett stort område vid Söder Tull var avspärrat på måndagseftermiddagen.

Ett stort område vid Söder Tull var avspärrat på måndagseftermiddagen.

Foto: Ulf Wigh/Wighs news

Norrköpings kommun2019-10-28 16:59

Vid 16.30–tiden på måndagen spärrade polisen av delar av centrala Norrköping. Bland annat så spärrades Drottninggatan av vid Söder Tull. Strax innan klockan 17 meddelade polisen via sin hemsida att det rörde sig om ett mordförsök. Brottet skedde på Drottninggatan i höjd med Stadsbiblioteket mitt i eftermiddagens rusningstrafik.

En person påträffades skadad och fördes till sjukhus med ambulans. Den drabbade är en man i 30-årsåldern. Han är allvarligt skadad och opererades akut för sina skador. Han vårdades på måndagskvällen på intensivvårdsavdelning och hans tillstånd bedöms som allvarligt.

Vilka skador mannen fått eller om något tillhygge använts vid gärningen vill polisen inte gå in på.

– Jag har inga sådana uppgifter att lämna i nuläget gällande vilken typ av våld som har använts. Eftersom vi fortfarande pratar med vittnen, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn vid klockan 19 på måndagen.

Cirka tio minuter efter de första larmsamtalen grips en person.

– Gärningsmannen greps i närheten av brottsplatsen, säger Terneborn.

Enligt de uppgifter presstalespersonen har var gripandet inte våldsamt. Den gripne uppges även han vara i 30-årsåldern. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord. De arbetade initialt intensivt på platsen med att bland annat höra vittnen och skapa sig en bättre bild av händelsen.

Strax innan klockan nio på måndagskvällen hävdes avspärrningarna på platsen då polisens tekniker var klara med brottsplatsundersökningen.

– Vi har hört en del vittnen på plats, men är det någon som sett något och inte pratat med oss får man gärna ringa oss på 11414, säger Erik Terneborn.

Den misstänkte mannen i 30-årsåldern anhölls senare under kvällen av åklagare.

Ett stort område vid Söder Tull var avspärrat på måndagseftermiddagen.
Ett stort område vid Söder Tull var avspärrat på måndagseftermiddagen.
Karta: Drottninggatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!