Tingsrätten finner det styrkt att 34-åringen utnyttjat en berusad och sovande 14-årig flicka sexuellt och dömer honom för våldtäkt mot barn. I samband med våldtäkten tryckte mannen en kudde över flickans ansikte så att hon fick svårt att andas och röra sig.

Mannen döms samtidigt för sexuellt ofredande efter att ha skickat en bild på ett könsorgan till en 13-årig flicka. Rätten anser att 34-åringen haft skälig anledning att anta att flickan var under 15 år. Mannen bestämde även träff med flickan och döms för kontakt med barn i sexuellt syfte. "Att NN och NN inte har träffats vid tillfället, och att det planerade mötet inte blev av, spelar ingen roll", skriver rätten i domen.

Däremot frikänns 34-åringen på grund av bristande bevisning från åtalen om utnyttjande av barn för sexuell posering samt två fall av sexuellt ofredande, där en tredje flicka var målsägande.

Mannen döms mot sitt nekande till två års fängelse. Han ska även betala 140 000 kronor i skadestånd till 14-åringen och 10 000 kronor till 13-åringen. Brotten inträffade under februari och mars förra året.