I år ställer cirka 130 företag ut på mässan och besökarna kan dessutom lyssna på seminarier inom olika ämnesområden. Mässpubliken kom redan vid öppningsdags på torsdagen för att vara med på ett frukostmöte och mässan håller öppet under torsdag och fredag.

Det blev ett vimmel i mässlokalen under torsdagen då många kom för att mingla och förhoppningsvis hitta nya kundkontakter som leder till affärer.

– Jag tycker det är intressant att komma hit för att knyta nya kontakter, säger Malin Lindman, Hemfosa Fastigheter AB.

Artikelbild

| Eva Vestlie Kastensson, till höger, är vd för Yogayama och fick besök i sin monter av Lena Miranda, vd för Mjärdevi Science Park.

– Det är kul att gå runt bland montrarna och gå på några seminarier så man får lite nyheter från näringslivet i Norrköping.

Medan ett stort affärsnätverk hade speedmeeting på hyllan i arenan öppnade montrarna där man kan hitta allt från jurister till gardiner. Ett företag som ställde ut för första gången är Primetex som gör gardiner och solskydd för offentlig miljö.

– Vi har tidigare bara ställt ut i Linköping och nu tyckte vi det var dags att prova mässan i Norrköping, säger Sandra Johansson.

– Vi har en bra placering i hallen och hoppas att det ska bli en bra mässa med många nya kontakter för vårt företag.

Artikelbild

| Två produktionsledare från Kriminalvården visade vad som tillverkas på anstalterna Skenäs och Västervik. Från väster: Tommy Andersson och Göran Jiderblom.

I en monter i närheten fick besökarna se fina dockmöbler som har snickrats av intagna på olika kriminalvårdsanstalter. Fina produkter som kanske inte är så kända för allmänheten.

– Vi vill gärna visa vad klienterna jobbar med och det finns många fina alster, säger Tommy Andersson, produktionsledare vid Skenäs.

Artikelbild

| Lovisa Zetterdahl, till vänster, och Sofia Dyring från Familjejuristerna ställde ut på Näringslivsmässan för att knyta nya kontakter.

– Vi brukar sälja det vi tillverkar på Blocket och affärerna går alldeles utmärkt. Lekstugor är vår storsäljare.

I vimlet på mässan finns det gott om godisskålar och många går nog runt och småäter för att hålla energin på topp. Men åtminstone en av utställarna satsar på total avslappning. Yogastudion Yogayama finns med och berättar om verksamheten.

Artikelbild

| Vd Stefan Tiborson från Canon Norrköping, till höger, hjälpte Stefan Nilsson från Dolphins att analysera klubbens grad av digitalisering.

– Vi skräddarsyr möten hos oss där man kan börja med yoga och sedan stanna kvar och ha möte i våra lokaler, säger Eva Vestlie Kastensson, vd Yogayama.

– Näringslivet har fått upp ögonen för yoga och dess välgörande effekter.

Artikelbild

| Malin Lindman, till vänster, från Hemfosa Fastigheter AB och Helen Bergman från Byggkoordinator gick runt på Näringslivsmässan för att få det senaste om näringslivet i Norrköping.

Under torsdagen kommer även Micael Dahlén från Handelshögskolan i Stockholm och kvällen avslutas med en stor Näringslivsgala. Fredagen innehåller bland annat en intervju med superentreprenören Isabella Löwengrip.

Mediehuset NT är initiativtagare till mässan och arrangeras av Mötesfabriken som är ett eventbolag inom NTM-koncernen.