Mannen blev rädd – slog till sin fru

Frun kom in i sovrummet med en kniv i handen. Mannen blev rädd och slog till kvinnan. Nu frias han för misshandel.

Frun kom in i sovrummet med en kniv i handen. Mannen blev rädd och slog till kvinnan.

Frun kom in i sovrummet med en kniv i handen. Mannen blev rädd och slog till kvinnan.

Foto: Johan Nilsson/TT

Norrköpings kommun2019-11-22 09:59

Det var i mars i år som ett par i 40-årsåldern gjorde sig iordning för en ny dag. Frun var i färd med att göra frukost samtidigt som maken befann sig i sovrummet. Båda har i förhör berättat att de denna morgon bråkade. Enligt kvinnan är det inget ovanligt och vid flera tillfällen har polisen blivit inblandade i parets bråk.

Kvinnan valde att lämna frukostbestyren för att fortsätta prata med mannen i sovrummet. Med sig tog och då den kniv hon använt till att förbereda frukosten. Under rättegången i tingsrätten har hon förklarat att hon inte avsiktligt tog med sig kniven, och inte heller hade någon tanke på att skada sin make. 

När kvinnan kom in med kniven i sovrummet blev mannen upprörd och slog till henne både i ansiktet och ryggen. Kvinnan tror inte att han gjorde det med flit, utan för att han blev rädd för kniven vilket hon säger att hon, i efterhand, kan förstå. Efter händelsen polisanmäldes mannen för misshandel på grund av slagen mot kvinnan.

Mannen bekräftar att han tyckte att situationen blev obehaglig när kvinnan kom in i rummet med en kniv och menar att slagen han använt har varit i nödvärn. Tingsrätten finner det utrett att mannen har slagit sin fru då de båda berättat samstämmigt om händelsen. De anser det också stå klart att kvinnan haft en kniv i handen och att mannen befunnit sig i en nödvärnssituation. 44-åringen frikänns därför från misstankarna om misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!