– NT är mitt liv och så har det alltid varit så det är klart att jag är både glad och stolt över att bli chefredaktör, säger Mats Willner. Vi ska fortsätta att vara en trogen vän för alla våra läsare och berätta med känsla och engagemang om allt som händer i Norrköping.

Mats Willner börjar på den nya tjänsten i februari, tror han själv, men vad arbetet ska innehålla är inte helt klart. NT gör just nu redaktionella förändringar i organisationen men klart är att chefredaktören ska vara tidningens ansikte utåt. En roll som känns naturlig för Mats som redan blivit kompis med hela sportstaden Norrköping.

– Tidningen är min bästa vän, säger Mats Willner. Jag har jobbat på NT i 25 år och trots att media genomgår stora förändringar i dessa tider orkar jag inte ens tänka tanken att tidningen skulle kunna försvinna. Vi är viktigare än så.

Artikelbild

Mats har alltid varit en sportnörd och efter en praoperiod på NT och studiebesök på Aftonbladet var framtidsplanerna spikade. Här fanns en blivande journalist och gymnasiet kändes mest som en parentes i väntan på drömlivet på en tidningsredaktion.

– En kompis fick NT som praoplats och undrade om jag ville byta för han ville hellre ha livsmedelsbutiken i kvarteret, berättar Mats Willner och skiner upp. Första dagarna på NT satt jag och min kompis Anders Pihlblad (politisk kommentator Tv4) mest i en soffa. Där fiskade sportchef Haraldson upp oss och såg till att vi fick börja skriva notiser.

Mats Willner skrev stolt om skolbasketen och föräldrarna fick ringa hem honom när kvällarna på redaktionen blev väldigt sena. Efter lumpen på Värnpliktsnytt jobbade Mats en kort tid på Katrineholms kuriren innan han kom tillbaka till NT.

På NT har Mats bland annat varit sportreporter, redaktionssekreterare och sportchef innan han nu tar klivet till chefredaktörsstolen. Där han förresten inte tänker sitta några långa stunder.

– Jag tänker inte sitta så mycket på ett tjänsterum, säger Mats Willner. Jag ska fortsätta vara ute där allt händer och är glad att nu få mer tid till det. Samtidigt hoppas jag att reportrarna ska kunna vara ute på stan lite mer och möta våra läsare.

För Mats flyter jobb och fritid lätt ihop och sportkrönikorna tänker han inte lämna helt.

– Se mig som en tidningsombudsman, säger Mats Willner. Det är till mig ni ska ringa för att berömma eller skälla. Vi lyssnar alltid.