Mc-förare försökte smita från polisen

En mc-förare passerade en poliskontroll i hög fart, det var starten på ett efterföljande genom centrala Norrköping.

En mc-polis stoppade en motorcyklist efter ett efterföljande. Föraren misstänks nu för drograttfylla.

En mc-polis stoppade en motorcyklist efter ett efterföljande. Föraren misstänks nu för drograttfylla.

Foto: Thomas Möller

Norrköpings kommun2019-08-21 14:29

Det var under tisdagen, strax innan lunchtid, som en polispatrull genomförde en hastighetskontroll vid Klockaretorpet. När polismannen stod och rapporterade en fortkörare hörde han hur en motorcyklist närmade sig i hög fart och drog på växlarna.

Fortköraren passerade poliskontrollen i mycket hög fart, men polismannen vid kontrollen kunde inte följa efter då han var upptagen med ett pågående ärende. Istället larmade han ut händelsen till kollegor via radio. En mc-polis råkade vara i närheten och började leta i närområdet. Ganska snabbt fick han syn på fortköraren.

Fortköraren upptäckte mc-polisen i backspegeln i närheten av Östgötaporten. Han ökade då farten och körde vårdslöst i hög fart för att skaka av sig polisen. Enligt uppgift ska mc-föraren bland annat ha kört upp på grässlänten vid Linghallen för att undkomma.

Färden gick vidare ned mot E22 vid badhuset. När de kom fram till rondellen vid Ljura så hade den misstänkte föraren så pass hög hastighet att han tvingades att köra rakt över rondellen. I samband med detta fick han punktering och kort därefter blev det stopp i gräset vid Mirum-avfarten. Där kunde mc-polisen gripa mannen.

– Vid 11-tiden greps mc-föraren som nu är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Detta då han saknade körkort, säger Thomas Agnevik, som är presstalesman vid polisen i Östergötland.

– Föraren, som är i 30-årsåldern, är dessutom misstänkt för drograttfylla.

Mannen släpptes efter förhör.

Karta: trafikplats hageby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!