Strax innan midnatt på onsdagskvällen hittades ett misstänkt farligt föremål vid polishuset i Norrköping. I samband med detta uppmanade polisen människor att gå in från sina balkonger för att hålla sig säkra.

– Man har hittat en misstänkt explosiv grej utanför stora entrén, men mer än så kan jag inte gå ut med, säger Marie Mazzarella, stationsbefäl hos polisen i Norrköping.

Två personer sågs springa från platsen och det var i samband med detta som föremålet anträffades. De två personerna, män i 20-25-årsåldern, greps misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Det ska inte finnas någon hotbild mot polisen sedan tidigare.

– Inte mig veterligen i alla fall. Men de har båda varit föremål för polisiärt intresse i sina liv, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst.

På torsdagsmorgonen uppger polisen att de båda gripna anhållits.

- De har blivit anhållna utav åklagare, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Brottsrubriceringen kvarstår än så länge: Försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Han berättar också att båda är tidigare dömda för mindre grova brott.

Artikelbild

Under natten stoppade polisen trafiken på alla vägar som går in mot Stockholmsrondellen. Personal från det Nationella Bombskyddet beordrades till platsen, tillsammans med polisens teknikerberedskap, och påbörjade undersökningen av föremålet med hjälp av en robot vid 03.30-tiden.

Strax innan klockan 06 på morgonen kunde bombteknikerna konstatera att det misstänkta föremålet var ofarligt och samtliga avspärrningar hävdes.

Artikelbild

Vad det var för föremål går polisen inte ut med.

- Det ligger till grund för förundersökningen, och då måste vi analysea det innan vi uttalar oss vad det var, säger Thomas Agnevik.