Är du drabbad av beskedet? Hör av dig till oss här.

I ett pressmeddelande skriver bolaget Flybmi att alla deras flygningar från och till 25 destinationer i Europa stoppades med omedelbar verkan under lördagen. Anledningen till bolagets ekonomiska problem anges bland annat vara Brexitförhandlingarnas påverkan på kommande kontrakt.

– Sådana här situationer kan vi inte göra så mycket åt i förväg och det är mycket beklagligt, säger Ola Matsson, flygplatschef på Norrköping Airport.

- Vi som flygplats kan inte ta ansvar för att boka om resenärerna till andra flyg, det är inte vår uppgift och vi har inte heller möjlighet att göra det. Vi hjälper resenärerna med information.

Reguljärflyget till München har varje vecka haft ett drygt tiotal avgångar. Flygplatsen i sig arbetar nu med att försöka hitta ersättningar eller alternativ.

– Men det är i ett mycket tidigt skede och för tidigt att säga något om hur det går. Som flygplats i övrigt kan vi främst tillhandahålla information, säger Ola Matsson.

Drabbade resenärer kan förhoppningsvis få ersättning.

– Först och främst är det beklagligt för alla som bokat och betalt sina resor som nu får sina flyg inställda. Har man bokat resan via resebyrå ska man vara skyddad och de flesta kortleverantörer skyddar också för dessa situationer. Men resenärena behöver planera om sina resor själva, det är besvärligt i sådana här situationer, säger Ola Matsson.

Han fick beskedet om att alla flyg ställs in efter det att BMI hamnat på ekonomiskt obestånd på lördagskvällen via sin kollega på Jönköpings flygplats.

-Han vidarebefordrade länken där de bland annat skrev att de ansökt om konkurs. Senare under kvällen pratade jag med deras kommersiella chef för Europa som intygade att det handlar om en fullskalig konkurs, säger Ola Matsson.

I ett pressmeddelande från Flybmi skriver flygbolaget att Brexit och bränslekostnader är huvudanledningarna till att bolaget lämnat detta besked. Den som har planerat att flyga med Flybmi under helgen uppmanas att inte ta sig till flygplatsen om de inte bokat en ny flygresa med ett annat bolag. Flybmi kommer inte att kunna hjälpa drabbade med att omboka sina resor.

I samband med att Flybmi lanserade sina Münchenflygningar 2017 tog kommunfullmäktige ett beslut om ett utökat stöd till den kommunalt ägda flygplatsen, som i flera år gått med förlust. I det treåriga avtalet, som går ut i år, har kommunen förbundit sig att täcka förluster på upp till 43 miljoner kronor.

LÄS MER: Oppositionen: "Det är slöseri med skattepengar"

Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) hade inte fått någon information om flygstoppet innan nyheten blev känd under lördagskvällen.

– Reguljäret är viktigt för Norrköping men de stora volymerna finns i chartertrafiken liksom i privatflyget. Innan jag kan uttala mig behöver jag få mer fakta, jag vill inte spekulera innan dess, säger Lars Stjernkvist på lördagskvällen.

I Sverige berörs förutom Norrköpings airport flygplatserna i Karlstad och Jönköping.