Natten eller morgonen till fredagen fick en Norrköpingsföretagare sitt företag ofrivilligt affischerat av nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. En affisch med budskapet "Ny politik för en ny tid" hade klistrats upp.

– Jag visste inte vad det var först. Men när jag kollade på nätet såg jag vad det var. Det är obehagligt, säger företagaren.

Det är oklart hur många affischer som har satts upp i Norrköping. Men just nu pågår kampanjer från organisationen på flera ställen i Sverige. På sin hemsida berättar man om en "sprayaktion" i Nyköping i måndags. Det betyder att man spejat sitt budskap på väggar. Och i Luleå har organisationen nyligen satt upp mängder med klistermärken. Organisationen skriver om det på sin hemsida.

Företagaren har inte polisanmält affischen. Hen känner sig inte personligt hotad. Det här är också första gången det här händer.

– Men jag tänker på alla som flytt från krig och ISIS. Sen så möts man av det här. Extremister.

Hur skulle du reagera om du sett någon klistra upp affischen på din verksamhet?

– Jag skulle inte göra någonting. Jag håller mig undan. Jag vill inte ha något bråk. Men det är så konstigt. Jag har bott i Sverige i över 20 år och har jobbat lika länge. Vad vill de, säger företagaren?