Det är tidningen Dagens Industri som hänvisar till olika källor inom Alliansen som ser Norlén som en god kandidat för posten. Han var under förra mandatperioden ordförande i Konstitutionsutskottet (KU) och ska enligt källorna som tidningen hänvisar till ha gjort ett så pass gott arbete att han skulle lämpa sig för posten.

När vi på tisdagen var i kontakt med Andreas Norlén lät han, genom sin pressekreterare, meddela att han avböjer att kommentera spekulationerna.

Men i en intervju med oss precis efter valet (10 september) tillbakavisade han att han ens skulle vara aktuell för posten. Så här sa han då:

– Det är bara spekulationer. Jag har inte hört dem och har inga åsikter i frågan.

I övrigt hade han inga kommentarer. Så här sa han om sin framtid där han räknade bort sig själv från en post som ordförande i KU.

– Av hävd är det oppositionen som ansvarar för det ordförandeskapet. Jag vill att det ska bli en alliansregering. Sen har jag alltid tyckt att grundlagsfrågor är spännande.

Under tisdagen öppnade Socialdemokraterna för samtal om talmansposten. Nästan samtidigt som Socialdemokraterna öppnade för detta avböjde Alliansen. Så här skriver Moderaternas gruppledare Tobias Billström i en skriftlig kommentar till TT:

"Detta är ju inget nytt besked från Socialdemokraterna. Alliansen har hela tiden varit tydlig med att vi kommer att presentera en gemensam talmanskandidat".