Norrköpingsförening får 60 000 kronor i gåva

Odd Fellow firade 120 år med en gåva på 60 000 kronor till FUB (Föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna). "Det känns fantastiskt, säger FUB:s föreningskonsulent Maria Nimrodsson.

Odd Fellow och ÖM Torbjörn Haker överlämnade en gåva på 60 000 kronor till FUB:s Maria Nimrodsson och Malin Nilsson vid logens 120-årsjubileum.

Odd Fellow och ÖM Torbjörn Haker överlämnade en gåva på 60 000 kronor till FUB:s Maria Nimrodsson och Malin Nilsson vid logens 120-årsjubileum.

Foto: Mats Willner

Norrköpings kommun2019-11-13 09:00

– Vår gåva kan förhoppningsvis skapa möjligheter och ge ökad livskvalité för föreningens medlemmar. Det är helt och hållet upp till föreningen vad de vill göra med pengarna, säger ÖM Torbjörn Haker, som överlämnade checken på 60 000 kronor till FUB:s Maria Nimrodsson och Malin Nilsson vid jubileumslogen.

Odd Fellow firar 200 år i världen i år. Logen bildades i Baltimore, USA 1819 och finns i 30 länder. Den första orden i Sverige öppnades 1884 och har runt 40 000 medlemmar över hela landet. Odd Fellow i Norrköping överlämnade gåvan till FUB vid logens 120-årsfirande.

– Att någon tänker på FUB så här... Det känns speciellt. Vi är överväldigade av gåvan. Det är mycket pengar, som kommer göra skillnad för oss och vår verksamhet, säger föreningskonsulenten Maria Nimrodsson.

"Den verksamhet FUB bedriver, stämmer väl överens med vår policy att efter förmåga, stödja barn och ungdomar där det behövs", skriver Odd Fellow i sin motivering.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Vi kommer kunna subventionera en del av vår befintliga verksamhet för våra medlemmar, men det är klart vi ska öronmärka en del av pengarna för en alldeles särskild aktivitet. Vi får se vad det kan bli, säger Maria.

Odd Fellow har varit och besökt FUB i deras arbete under hösten.

– De har en imponerande verksamhet, som har varit spännande att ta del av. Föreningen gör en stor insats för många, säger Lars W Eriksson i Odd Fellow.

Karta: Odd Fellow
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!