Vi har tidigare flera gånger berättat om Lina Ljungberg, som är uppvuxen på Vikbolandet och bor i Norrköping. 2015 blev hon till exempel utnämnd till Norrköpings Lucia och i somras deltog hon i Sverigefinalen av Miss Universum.

Där fick Lina Ljungberg utmärkelsen Miss Photogenique – men slutade också på andraplats i finalen och fick därmed titeln Miss International Sweden. Det betyder att hon får representera Sverige i Miss International – världens näst största skönhetstävling med deltagare från över 70 länder.

Finalen hålls nu på tisdag i jättearenan Tokyo Dome i den japanska huvudstaden. Förutom publiken på plats väntas även miljoner tv-tittare runt om i världen följa tävlingen.

Artikelbild

| Tävlar. Lina Ljungberg från Vikbolandet är Sveriges representant i Miss International.

Därför är det viktigt att allting fungerar perfekt och det har varit fullt upp under förberedelserna – som pågår från tidig morgon till sen kväll under två veckors tid. Lina Ljungberg har därför haft svårt att hitta tid för en intervju, men berättar via mejl att om sina upplevelser.

"Det här är ett minne för livet oavsett hur det sen går i tävlingen! Jag har kommit i kontakt med så fina människor redan, som har visat så mycket kärlek. Jag har fått massor med support, både hemifrån Sverige och från många japaner som kommer fram och ber om autograf eller foto. Det värmer mitt hjärta att så många tror på mig", skriver hon.

Ett av tävlingsmomenten som Lina Ljungberg ser extra mycket fram emot kallas för "National Costume". Där ska varje deltagare klä sig i en dräkt som representerar ens eget hemland. För Norrköpings tidigare Lucia föll valet självklart på en Luciadräkt och hon förklarar att hon tycker mycket om budskapet om att sprida ljus och värme i mörka tider.

Förutom förberedelser och sponsorträffar så har deltagarna också fått göra utflykter till exempelvis berget Fuji och andra kända platser. Dessutom har man hunnit få en liten inblick i det japanska vardagslivet.

Artikelbild

| Budskap. I tävlingsmomentet "National Costume" har Lina Ljungberg valt en Luciadräkt på grund av dess budskap.

"Vi har även besökt en skola, vilket var en av höjdpunkterna då alla barn var förälskade i oss. Jag kände mig så älskad när vi kom gåendes i korridoren och de skrek våra länders namn och log stort", skriver Lina Ljungberg.

Efter två veckors uppladdning börjar det nu dra ihop sig till tävling. Men även om Lina Ljungberg hoppas vinna så är resultatet inte allt.

Artikelbild

| Provar. Under de tuffa förberedelserna har deltagarna även fått testa livet i Japan. Här får Lina Ljungberg t.ex. prova en kimono.

"Det är såklart en ära att bara få vara på plats och jag känner mig stolt över att ha kommit så långt som jag har. Jag kommer att älska varje sekund där uppe på scenen!", skriver hon.