De nya ägarna beskriver sig själva som ett gäng med stark anknytning till Östergötland och Norrköping med en blandad bakgrund inom kulturliv och företagande.

– Jag har en bakgrund som skådespelare och har jobbat med en mängd andra projekt, säger den nya verksamhetschefen Sebastian Andersson.

Han är oerhört entusiastisk över att få leda nysatsningen på Arbis. Han säger att Arbis ska vara en unik scen för kultur- och musikevenmang.

Artikelbild

| Verksamhetschef Sebastian Andersson till vänster. VD Isak Wernhoff till höger.

– Vi ska fortsätta återskapa teatern i originalskick och vi mycket tacksamma över det arbete som den förre ägaren, Robin Karlsson, lagt ner på att renovera och återskapa lokalerna. Här har ju många duktiga artister uppträtt genom åren, bland andra Zarah Leander. Det är magi bara det, säger Sebastian Andersson.

Nya bolag

Han lärde känna företagens VD Isak Wernhoff när de pluggade turism i i Linköping. Sedan dess har de arbetat tillsammans, bland annat med olika marknadsföringsprojekt.

De har bildat två nya bolag, ett för fastigheten och ett för event. Inriktningen är att fortsätta hyra ut lokalerna till nuvarande hyresgäster och andra intresserade. Vad de betalat för fastigheten vill dock inte Sebastan Andersson gå in på. Men han är övertygad om att de kommer att få ekonomin att gå ihop.

Artikelbild

| Verksamhetschef Sebastian Andersson till vänster. VD Isak Wernhoff till höger.

– Klart vi kommer att klara det. Något som är viktigt är att hitta en kontinuerlig verksamhet. Det får inte bli för ryckigt. Vi vill skapa något som kan attrahera en stor målgrupp.

Kommer ni att söka bidrag för era evenemang?

– Nej vi försöker stå på egna ben. Det är vad vi utgår från.

Magi utlovas

Redan vid nyöppningen i höst utlovar han en magisk scen- och klubbupplevelse.

– Det kommer att bli ett flertal magiska upplevelser. Men det går vi gärna närmare in på om några veckor. Då kan vi berätta fler detaljer.

Vad det handlar om får slags scenupplevselse vill han inte precisera, men säger sig ha en bred smak.

– Jag uppskattar allt från teater, som Thorsten Flincks uppsättning av Doktor glas vid Tyska torget, till hip-hop. Jag gillar också Munken in the park.

Sebastian Andersson säger att den förre ägaren Robin Karlsson, vars företag Hus & Form fått en skattesmäll sedan Skatteverket vid en revision bland annat hittade osanna fakturor i bokföringen, inte längre finns med i leken.

– Nej, nu är vi ett helt nytt gäng som tar över. Vad han ska göra får ni ta med honom.