I helgen utlovade Landsbygdspartiet Oberoende en "bomb" gällande ett namn på kommunlistan till Norrköping. Nu är namnet släppt.

Få kan väl ha missat Wiwi Heggblads kamp för att hennes 94-åriga mamma Kerstin Johansson skulle få plats på ett äldreboende i Norrköpings kommun. Det är den kampen som nu fått henne att ställa upp som kandidat för Landsbygdspartiet Oberoende. Hon är partiets andranamn på listan inför höstens kommunval i Norrköping.

– Jag brinner ju för äldrefrågor och jag fick en bra respons från andra när jag kämpade för min mamma. Jag känner att jag kan göra stor nytta, om jag bara kan hjälpa en person så är jag nöjd, säger hon.

Artikelbild

| Klas Karlsson, känd från tv, finns också med på listan från Landsbygdspartiets Oberoende.

Vad fick du för intryck av politiken under den här tiden?

– Jag blev väldigt besviken på hur politikerna agerade, jag trodde inte det gick till så. Men jag fick förklarat för mig att det är det som är politik.

Hon blev tillfrågad av Åke Karlsson, partiets förstanamn, i början av mars.

– Jag funderade ett tag, men nu känns det skönt att jag har bestämt mig även om det också är lite pirrigt.

Varför Landsbygdspartiet Oberoende?

– Främst för att äldrefrågorna utgör en stor del av vårt handlingsprogram. Sedan är jag ju en lantis. Det känns som om vi som bor på landet inte räknas på samma sätt, säger 75-åringen som bor i Kolmården.

Ett annat välbekant namn på Norrköpingslistan är Klas Karlsson, företagare i Kolmården, men också känd från tv-serien "Bonde söker fru".