Just nu kartlägger polisens utredare vilka som kan tänkas ha förmåga och resurser att genomföra den här typen av brott.

– Vi jobbar jobbar intensivt med förundersökningen, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson på måndagen.

Polisen meddelar att de har ökat sin närvaro i centrala Norrköping, och att de är intresserade av att nå alla som vistats i området för explosionen för att få fram eventuella vittnesuppgifter. Man pratar också med boende i närheten för att få fram om de kan ha sett något .

Artikelbild

| Tidigt på söndagsmorgonen inträffade en kraftig explosion inne i en fastighet på S:t Persgatan i Norrköping.

– I nuläget finns det ingen gripen och heller ingen misstänkt för händelsen.

Det var klockan 04.23 på söndagsmorgonen som polisen fick flera samtal från boende på S:t Persgatan och Gamla Rådstugugatan om att en kraftig explosion inträffat. Fönster till flera lokaler i området hade krossats i samband med att en detonation inträffat inne i en av fastigheterna på gatan.

Platsen och flera gator i området spärrades snabbt av och undersöktes av nationella bombskyddet. Efter att bombgruppen lämnat platsen kunde polisens tekniker påbörja sitt arbete med att dokumentera och säkra spår.

Själva brottsplatsen är fortsatt avspärrad under måndagen, men det är inget som påverka området i närheten av detonationsplatsen. Under måndagen kommer polisens tekniker att genomföra en ny teknisk undersökning på brottsplatsen.

Artikelbild

| Fönster till flera lokaler krossades i samband med explosionen.

Explosionen orsakade endast materiell skada och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.