Enligt vittnesuppgifter till NT har ett område i Klockaretorpet spärrats av. Polisens avspärrningsband finns på plats och orangea koner är utplacerade i området.

Enligt uppgifter ska polisens kriminaltekniker vara på plats.

- Det enda jag vet är att det varit någon typ av detonation, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik, strax efter klockan 15.

Artikelbild

| Polisen har spärrat av ett område i Klockaretorpet och undersöker detta.

- Vad det är och varför försöker vi att utreda just nu, säger han.

- Vad jag vet just nu ska ingen person vara skadad, utan det är bara materiella skador.

Det är oklart om händelsen har något att göra med den tidigare polisinsatsen i Ljura och Hageby, som du läser mer om HÄR. 

Polisen skriver vid 16-tiden på sin hemsida att man vid 12.20-tiden fick in flera telefonsamtal om en misstänkt detonation i närheten av Wihelm Wibergs gata. Patrullerna hittade på platsen en personbil som ska ha varit skadad. Området spärrades av för att undersökas av polisens bombtekniker.

Polisen har även knackat dörr i området för att få in vittnesuppgifter. Man efterlyser också ytterligare iakttagelser från platsen och hänvisar till telefonnummer 114 14.

Vid 18-tiden hade bombteknikerna fortfarande inte hunnit fram från Stockholm, men väntades under kvällen.

Det fanns vid den tiden heller inga misstankar om att detonationen skulle vara kopplad till vare sig polisinsatsen i Hageby eller vansinnesdådet inne i centrala Norrköping.