Vid första anblick var det lätt att tro att trafikanterna på Kungsgatan satt fast i rejäl bilkö. Men det var inget annat än den på förhand planerade och årligen återkommande jättekaravanen med "raggarbilar" som cruisade fram längs vägen. Kungsgatan var avstängd för övrig trafik medan cruisingen pågick.

– Det är mellan 1000 och 1500 bilar. Det är absolut inte bara de bilar som var på utställningen tidigare i dag, det har fyllt på, säger Dennis Fransén från Norrköpings Raggarklubb, som ansvarar för cruisingen. Han menar att veteranbilskulturen genomgått en renässans.

– Det har växt otroligt mycket igen och den vågen började för flera år sedan. De gamla "raggarna" har slutat leva raggarlivet, men i stället köpt gamla, fina bilar. De är väldigt dyra och de förstör inte bilarna på samma sätt som de gjorde förr, säger Dennis Fransén.

Artikelbild

Själv cruisade han på en vespa mellan bilarna för att kontrollera att allt gick rätt till.

Ann-Louis Alm Lien, från raggarklubben Motorgården, var en av dem som kontrollerade att inte några vanliga bilar tog sig in på Kungsgatan.

– Det får inte åka in några "Svenssonbilar" här. Det en del vanliga, nya bilar som tagit sig in, men det ska helst vara äldre, amerikanska bilar av finare slag som cruisar. Jag kollar även så att trafikanterna sköter sig, annars åker de ut.