Snart är NSGK inte längre ägare till cirka 22 000 kvadratmeter av de totalt 84 hektar mark som klubben innehar i anslutning till golfbanan. Byggbolaget Conlega har köpt marken och planerar att bygga 12 stycken villor och cirka 30 radhuslägenheter på området.

– I ungefär tio års tid har vi tänkt på att det här skulle kunna bli ett alldeles utomordentligt fint bostadsområde. Det är nära till centrum, golfbanan, skog och fritid. Vi har jobbat med en detaljplan sedan 2009 och vi är i princip i mål med den. Och nu har vi sålt av hela projektet till Conlega, berättar NSGK:s klubbchef Morgan Allard.

När klubben letade efter intressenter var det visionen som stod i fokus.

Artikelbild

Nya bostäder. I slutet av 2017 ska det byggas nya bostäder på den här platsen, där det just nu bara finns träd. Foto: Jonas Palm

– Vi letade efter några som delade samma vision som oss. Vi vill att trivseln och glädjen på golfbanan ska synas i det nya bostadsområdet också, säger Morgan Allard.

– Vi gick tillsammans med arkitekterna på tomten igår och tog ungefär 200 foton på området. De blev lyriska över platsen. Det är ett jättefint sydväst-läge med vacker utsikt och många vackra träd som vi kommer försöka behålla, säger Rickard Myhrberg, vd på Conlega.

Så det är en golfspelande naturmänniska som ni tror kommer vara mest intresserad av att flytta till området?

– Ja, men vi vänder oss inte enbart till golfspelare. Det går att åka längdskidor på vintern och vi ser jättefina naturvärden i området, fortsätter Rickard Myhrberg.

Artikelbild

Skymning. Mari Torstensson, styrelsemedlem i golfklubben, Morgan Allard, klubbchef, och Rickard Myhrberg, vd på Conlega, framför solnedgången som de framtida husen kommer att blicka ut över. Foto: Jonas Palm

Detaljplanen planeras vara klar i mars 2017 och byggnationen väntas starta i slutet av nästa år.