Han har haft med sig sin videokamera för att dokumentera hur det är att flytta ofta under kort tid, hur det påverkar hälsan och vilket bemötande han fått från myndigheter. Och bilden är inte speciellt smickrande.

- Ett tag när jag inte hade någonstans att bo över huvud taget, så levde jag i tält under tre veckor.

Petar Ahlborg växte upp i Norrköping, men hamnade snett tidigt i livet. I tonåren begick han brott som stölder och inbrott. Saker som så småningom gjorde att han blev tagen av polisen.

Dotterns idé
Hemlösheten har Peter Ahlborg främst upplevt i Göteborg där han bor just nu. Han har en 13-årig dotter som bor med honom på halvtid. Idén till att göra dokumentären kom delvis från henne.

- Jag köpte en videokamera när jag fick lite pengar i arv från min pappa. Då var tanken att filma min dotter. Men sen när problemen med bostad inte slutade så märkte jag att det var ganska starkt material. Då tänkte jag att det kan vara värt att dokumentera hur mitt liv ser ut.

Peter tvekar inte om att berätta om sitt liv som hemlös. Andra familjemedlemmar, som Peters dotter och hennes mamma, hade synpunkter på om han verkligen skulle visa upp livssituationen i offentligheten. De har nu accepterat beslutet.

Läs mer i lördagens Norrköpings Tidningar