Bo Köpberg är förundersökningsledare för utredningen om den misstänkta mordbranden. Han berättar att teknisk undersökning genomförts och att flera vittnen förhörts, men ändå har polisen ingen misstänkt.

– För att komma vidare med utredningen skulle vi behöva komma i kontakt med personer som har information om händelsen. Vi vet att en handfull ungdomar befann sig i anslutning till skolan. Vi skulle vilja veta vilka de är, få signalement på dem eller förstås gärna prata med dem, säger Bo Köpberg.

Polisen är också intresserad av att prata med personer som hört folk prata om branden.

– Någon kanske har överhört samtal om branden som kan ha betydelse för utredningen. Om man gjort det är vi tacksamma om man hör av sig till oss, säger Bo Köpberg.

Se mer: Filmat från brandplatsen.

Redan i larmet som kom från SOS klockan 19.44 förra torsdagen stod det att en ruta på baksidan av skolan var krossad och när räddningstjänsten kom till platsen konstaterades att det fanns brandhärdar i två klassrum.

Vid 21.30-tiden var branden släckt och polisen minskade sin avspärrning till att endast omfatta det område som senare blev föremål för en teknisk undersökning. Redan då rubricerades det som mordbrand.

Artikelbild

– Branden har gjort väldigt stor skada. Det skulle vara bra om vi får hjälp så att vi kan klara upp det här, säger Bo Köpberg.

Branden har fått stora konsekvenser. Enligt skolans rektor, Anna Olsson, går cirka 110 elever från Tamburinens skola nu på andra skolor och omkring 100 elever har omplacerats inom Tamburinen. Totalt är elva klassrum berörda av branden och det är oklart hur lång tid renoveringen kommer att ta.