Båda bränderna i skolområden under söndagen klassas som mordbrand.

15.54 Larmades om en Brand på Ektorpsskolan. Den var begränsad till fasaden, polis och brandmän från tre stationer kallades. Branden hade gått in bakom tegelväggen, på en cirka två gånger två meter stor yta. Med skärsläckare kunde räddningstjänsten släcka branden och gå in i lokalen.

– Branden är anlagd. Det är anmälan mordbrand upprättad, sa Christer Wiktorsson, vakthavande befäl hos polisen, under söndagen.

19.11 larmades om ännu en brand. Vid Vilbergsskolan. Ditsläpat löst material hade antänts vid en luftsluss i entrén till gymnastiksal.

Kommunens säkerhetschef Richard Tjernström uttalade sig om ännu mer ökade insatser, väktare bevakade skolområden i kommunen:

– Eftersom vi under en längre tid haft problem i Ektorp så vi har vi tillsatt ökade insatser ett tag. Nu kommer vi öka insatserna ytterligare i dessa utsatta områden.

Vid den senare branden, den vid Vilbergsskolan infattar även en anmälan om olaga intrång.

Artikelbild

– Där har även föremål tagits i beslag, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Så det finns spaningsuppslag, har ni några misstänkta?

– Spaningsuppslag har vi, men inga misstänkta än så vitt jag vet.

Om du vet mer om någon av händelserna så uppmanar polisen till att ta kontakt via telefonnummer 114 14.

Under måndagsmorgonen la kommunen ut information om Ektorpsskolan på sin hemsida. "Saneringsarbetet efter söndagens brand har gått bra. Skolan kommer att ha undervisning för alla elever som vanligt under måndagen. Rektorerna välkomnar alla elever till skolan enligt schema."

I en tidigare version av den här artikeln uppgavs att polisen ändrat rubriceringen från mordbrand till skadegörelse. Det har visat sig vara en felaktig uppgift och har därför ändrats.