Det var i juni 2016 som polisen slog till mot bostaden i Klockaretorpet. Nerstucken bakom ett ryggstöd på en soffa hittades en pistol laddad med skarpa patroner. I rummet fanns ytterligare ammunition, samt en skyddsväst.

I huset hittades även cannabis, kokain och utrustning som indikerade att mannen bedrev omfattande narkotikaförsäljning.

Polisen fann även över 76 000 kronor i kontanter samt en äldre mobiltelefon. I den fanns sms från samma dag där personer efterfrågade "en halva grönt" och ville ses, enligt förundersökningsprotokollet.

Artikelbild

| Över 500 ecstasytabletter hittades i en mobilkartong utanför mannens bostad i december 2016. Enligt tingsrätten hade den placerats där i överlåtelsesyfte.

I december samma år genomförde polisen ytterligare en husrannsakan på adressen. Denna gång hittades en mobiltelefonförpackning fylld med hundratals ecstasytabletter gömd utanför entrén till huset. Kartongen hade samma serienummer som en mobiltelefon som 26-åringen hade på sig. Tingsrätten fastslår i sin dom att mannen hade placerat narkotikan utanför bostaden i överlåtningssyfte.

Mannen fick 2012 ett fängelsestraff för bland annat försök till dråp och rån. Nu döms han till två års fängelse för bland annat vapenbrott, flera fall av rattfylleri och grov olovlig körning samt en rad olika narkotikabrott.

Han döms även för häleri. Detta efter att han förra hösten stoppats vid Himmelstalundshallen på en stulen offroadmotorcykel som han köpt till underpris.

Eftersom 26-åringen återfallit i allvarlig brottslighet när han var villkorligt frigiven ska sju månader av den villkorligt medgivna friheten dessutom förverkas.