– Det har fungerat väldigt bra. Vi har haft riktigt roliga kvällar och det känns unikt. Många av gästerna vågar inte gå till andra ställen. Det finns inget som är bra anpassat, säger Marcus Brogren.

Uppskattad idé

Nattklubben i Dynamos lokaler var hans egen idé, som blivit mycket uppskattad av många funktionshindrade. Marcus Brogren, som själv har en cp-skada, drog igång klubben och har haft öppet nio gånger.

– Jag vill ha öppet en gång i månaden men nu är det bara en gång till som är säkrad, säger Marcus Brogren.

Varje tillfälle kostar cirka 5 000 kronor. I början sponsrade kommunen vid tre tillfällen men kommunen kan inte hjälpa till mer nu.

– Responsen från gästerna har varit fantastisk. Problemet är pengar. Jag skulle vilja ha öppet fler gånger för det behövs verkligen ett sånt här ställe. Men om jag inte får ihop pengar blir det bara en gång till, säger Marcus Brogren.

Viktig träffpunkt

Han är själv DJ under kvällarna och hoppas på att kunna vara det på andra uteställen också.

– Många av gästerna har berättat att det här är första gångerna för dem som de är ute på krogen. De vågar inte gå på vanliga ställen som inte är anpassade för dem, säger Marcus Brogren.

Han tycker det är väldigt viktigt att det finns uteställen som är anpassade för funktionshindrade och dit alla är välkomna. Det är just det som också har lockat besökarna.

Vill fortsätta

– Det har varit kanon. Precis så här jag tänkt mig. Nu hoppas jag att fler vill stötta mig och oss så att vi kan fortsätta, säger Marcus Brogren.

Han menar att organisationer som intresserar sig för människor med funktionsnedsättningar kanske kunde vara intresserade.

– Om vi tvingas att lägga ner blir det en katastrof för alla funktionshindrade. Det här är enda alternativet då de kan träffa andra människor, poängterar Marcus Brogren.