Antalet yogautövare har ökat explosionsartat de senaste åren och Yogayama-konceptet från Stockholm ska nu gå vidare ut över landet. Först ut är Norrköping där Yogayama öppnade för några dagar sedan i Eva Vestlie Kastenssons regi.

– Mitt intresse för yoga föddes för ett par år sedan när jag hade börjat känna mig lite stel, berättar Eva Vestlie Kastensson. Då valde jag yogan och nu är jag på en punkt i livet där man kan säga att yogan valt mig.

Yogayama ligger på Hantverkaregatan där de två klassrummen har en nordisk harmoni och rislampor i taket som ska föra tankarna till moln. Den första veckan kom 200 elever till yogaskolan, både kvinnor och män. De möts alla av certifierade lärare.

Artikelbild

Prisad. Eva Vestlie Kastensson öppnade Yogayama i Norrköping för en vecka sedan och i lördags prisades Yogayama som Framtidens franschise på en branschgala.

– Det här är jättekul men samtidigt lite läskigt, säger Eva Vestlie Kastensson och skrattar. Jag har gjort en stor investering och hoppas att vårt koncept ska tas emot som en lättillgänglig yogaskola med olika typer av klasser så att alla kan hitta sin favorit.

Det är 12 yogalärare knutna till Yogayama och när Eva har alla bitar på plats kommer hon att vara en av dem som undervisar. Men än så länge är det en uppstartsfas med mycket runt omkring som måste fixas.

Eva Vestlie Kastensson har ett förflutet i bankvärlden och har i många rest en hel del men nu är det tänkt att Yogayama ska bli hennes fasta punkt.

– Yogan är fantastisk, säger Eva. Invärtes har jag blivit tio år yngre och yogan har lärt mig göra klokare val och leva mer sunt.