– Jag är oerhört hedrad. Det är ett erkännande för jobbet vi gör på Marieborgs Folkhögskola. Inte minst med de ensamkommande ungdomarna. Det är fortfarande en stor del av vårt jobb att styra resurser mot de som fått minst med sig. Att lyfta de som behöver få en ny chans. Utbildning och bildning är det starkaste verktyget för att ta sig in i det här samhället, säger Jerry Wiklund, rektor på Marieborgs Folkhögskola.

Fem i tolv-priset delas ut av Norrköpings Brottsförebyggande råd och instiftades mot rasism och främlingsfientlighet. Det är medborgarna i kommunen som nominerar kandidaterna. I år var det 7 personer som nominerats och vinnare blev altså Marieborgs Folkhögskola för sitt arbete med ensamkommande flyktingar.

– Priset är 5000 kronor och äran. Det är en symbolik i det och att lyfta de här frågorna, säger Petra Isaksson, samordnare i Brottsförebyggande rådet som varit med att utse årets vinnare.

Artikelbild

| Prisutdelning. Prisutdelningen hölls inne på Dominohuset i Norrköping klockan fem minuter i tolv.

Fem i tolv-priset delas ut klockan fem i tolv den 5/12 varje år på flera håll i landet för att främja anti-rasism. På plats i Dominohuset för att läsa upp motiveringen och dela ut priset var kommunstyrelsens ordförande.

– Marieborgs folkhögskola bedriver utifrån en solidarisk värdegrund ett framgångsrikt integrationsarbete och har gjort stora insatser för kommunen och framförallt väldigt många nyanlända, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernqvist(S).