På måndagen meddelade 25-åringen tingsrätten att han inte går med på den förlängda åtalstiden som åklagarna hade begärt, för att kunna färdigställa förundersökningen och väcka åtal.

LÄS MER: Här är familjen bakom fuskligan

25-åringen greps mitt under högskoleprovet den 14 april när han agerade provledare i Norrköping. Samtidigt slog Ekobrottmyndigheten tillsammans med den lokala polisen och Nationella insatsstyrkan till mot en lägenhet i centrala Norrköping, som enligt åklagarna fungerade som en sambandscentral för det systematiska fusket, som möjliggjorts genom avancerad teknisk utrustning.

Artikelbild

| Ekobrottsmyndigheten höll presskonferens på tisdagen om de som misstänks ligga bakom fusket på högskoleprovet.

LÄS MER: Hon satt i salen där provvakten jobbade

Vid tillslaget greps sju personer i Norrköping, varav fyra släpptes.

Nu har det dock framkommit att nio personer, utöver de tre häktade, delgivits misstanke om brott. Men vilka brott de är misstänkta för kan inte Ekobrottsmyndigheten kommentera, enligt Niklas Ahlgren, presskommunikatör på Ekobrottsmyndigheten.

När 25-åringen inte gick med på förlängd åtalstid begärde åklagarna att 25-åringen skulle omhäktas som på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och medhjälp till osann försäkran.

LÄS MER: Sajten bakom jättefusket

Tingsrätten beslutade på måndagen också att han ska vara fortsatt häktad med restriktioner på samma grunder som tidigare. Kvarstaden på drygt sju miljoner kronor ska också bestå.

De två andra häktade, 25-åringens bror och pappa, har gått med på att åtalstiden förlängs och därför behövdes inte omhäktningsförhandlingar hållas för dem. De har vid tidigare häktningsförhandling förnekat brott.