På fredagskvällen gick SVT ut med information om att svensk polis deltagit i en internationell razzia mot nätbedragare. Totalt har polisen, med stöd bland annat av Europol, genomfört razzior i sex europeiska städer.

Tre av städerna ligger i Tyskland (Aachen, Dortmund och Essen) – de övriga tre städerna är Norrköping, Malmö och Helsingborg i Sverige.

I onsdags greps två män misstänkta för nätbedrägeri – var duon greps är ännu okänt. I husrannsakningar, bland annat i Norrköping, har man hittat stora summor kontanter; 54 000 Euro (565 000 svenska kronor) och 55 000 amerikanska dollar (493 000 svenska kronor).

Enligt ett pressmeddelande från Europol (Europeiska unionens byrå för samarbete inom brottsbekämpning) pågår en utredning gällande en organiserad liga med koppling till Syrien. Det organiserade kriminella gänget misstänks vara inblandat i nästan femhundra bedrägerier gällande flyg- och tågbiljetter, mestadels enkelbiljetter från Libanons huvudstad Beirut till många europeiska destinationer.

Bedragarna ska ha erbjudit stulna kreditkortsuppgifter till försäljning som de i sin tur har köpt ifrån andra kriminella personer, och på så sätt undkommit att bli spårade vid resebokningar.