I kön stod ressugna som kom till resemässan för att hämta broschyrer, prata med reseföretag och lyssna på föredrag om allt från hållbarhet till långkryssningar.

– Jag har gått hit för att få lite nya ideér, sa Tim Stagnborg som var tidigt på plats. Jag skulle vilja planera en ny långresa och det får gärna vara till ett varmt och exotiskt resmål.

I år hade resemässan ett 40-tal utställare och många av dem passade på att ha korta förelåsningar om sitt utbud. En av dem berättade hur man kan ha en aktiv semester.

Artikelbild

| Årets resemässa i Norrköping hade ett 40-tal utställare och mässan bjöd även på föredrag som inspiration.

– Vi ser att vandringsresor blir allt mer populära, sa David Karlsson, managing director Temaresor. Vi åker bland annat till Albanien för tredje året i rad och Albanien håller på att bli en av våra mest omtyckta destinationer. Där finns intressant kultur och det är extotiskt trots att det ligger ganska nära.

Kryssningar, weekendresor i både Sverige och utlandet, gotlandssemester och flygresor i kombination med buss var bara några exempel på de resor mässbesökaren fick veta mer om.

I olika mässpåsar samlade besökarna på sig broschyrer och en av dem som fick bussbroschyrer redan vid ingången var Ingemar Boman.

– Vi ska höra på föreläsningen om Turkiet bland annat, sa Ingemar Boman. Men vi har redan en resa inbokad för i vår åker vi till vår son och sonhustru i Spanien och hälsar på.

Artikelbild

| Tim Stagnborg t v och Teodor Bengtsson t h kom till resemässan i Norrköping för att hämta inspiration till nästa resa.

Mässan har arrangerats i 12 år i Norrköping och med flera flygplatser inom några mils radie har östgötarna lätt att ta sig ut i världen. På söndag finns resemässan i Linköping.