Emina Husic går tredje året på handelsprogrammet på Kungsgårdsgymnasiet. För henne var det första gången någonsin på en bal.

– Det kommer nog att bli kul och roligt. Man går ju bara på bal en gång i livet, säger Emina Husic.

Men stämmer inte helt när det gäller särskolorna. Gymnasiesärskolan är nämligen fyraårig och i Norrköping får man gå både när man går i trean och i fyran.

Artikelbild

| Givetvis var det uppställning och fotografering på röda mattan utanför Lennings.

– Eleverna får gå på den ”vanliga” balen också. Men många vill inte det, det blir lite för mycket folk. Den här balen är så mysig också eftersom det är andra elever som anordnar den, säger Lotta Kreutz, rektor på Kungsgårdsgymnasiet.

Det är treorna på hotell- och turismprogrammet på De Geer som har planerat balen sedan i julas.

– Det svåraste har varit att man måste tänka på allt, att allting ska passa ihop, säger Jonna Olovsson

– Vi har tillhört underhållningsgruppen så vi har bland annat fixat en härlig spellista och ett musikquiz. Och så ska vi servera och göra allt annat också, säger Ebba Tuvklint.

Artikelbild

| För Emina Husic var det första gången hon var på bal. Klänningen var en överraskning från mormor.

Balen är gemensam för särskolorna i Norrköping. Det är 22 elever och 24 vuxna från fyra olika skolor som tillsammans kommer dansa bort torsdagskvällen. Men hur gör man egentligen när man, precis som Emina Husic, går på bal för första gången och ska hitta en fin klänning?

– Det är faktiskt tack vare mormor. Hon överraskade mig med den här klänningen. Jag är nöjd, den är jättesnygg, säger Emina Husic innan hon kliver upp på den röda mattan.