Det var den 24 mars som den tidigare gatuhunden Ozzy sprang bort från sin djurtransport när han skulle lämnas över till sin nya ägare.

Sedan dess har hunden synts till i bland annat Lindö och många Norrköpingsbor har engagerat sig i letandet som alltjämt fortsätter.

Nu ska Missing Dog gillra en fälla och försöka fånga in hunden med hjälp av betongblock och mat.

Artikelbild

– Vi ska försöka hägna in honom. Tanken är att vi sätter upp en sida nu, och lite senare en till sida så att han vänjer sig vid det. Sedan lägger vi jättesmaskig mat där, säger Tomas Söderberg på Missing Dog.

Till slut ska det bli fyra sidor som de ska dra igen om hunden kan luras in.

– Det är långsiktigt. Folk har lite för dåligt tålamod men ibland får man inte lyssna på vad folk tycker och tänker. Han är en gatuhund, han vet hur han ska hålla sig undan, säger han.

Vad ska man göra om man får syn på hunden?

– Höra av sig till oss på Facebook. Man ska absolut inte gå efter honom. Även om det skulle vara en liten Chihuahua hinner man inte med. Om man pratar med honom så sticker han.

Polisen har under de senaste dagarna fått in flera samtal från personer som har sett Ozzy.

– Det är bättre att höra av sig till Missing Dog, de har större möjligheter. Polisen behöver prioritera andra saker, så länge det inte handlar om risk för liv och hälsa, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Tomas Söderberg vill skicka en hälsning till de som varit med och engagerat sig.

– Vi är jättetacksamma över folk som hör av sig. Norrköpingsbefolkningen har varit helt enorm. Det var länge sedan jag var med om en sådan uppslutning, säger han.