Så vill de få fart på nya butiken

Denim & Friends trotsar butiksdöden och satsar på en ny jeansaffär i Linden. "Vi tror på det här", säger Henrik Hultman.

Den 26 september öppnar Denim & Friends i Norrköping. "Vi tror på den här idéen", säger Henrik Hultman.

Den 26 september öppnar Denim & Friends i Norrköping. "Vi tror på den här idéen", säger Henrik Hultman.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-08-22 18:00

När vi får tag på Henrik Hultman har han det stressigt. Under torsdagen öppnar nämligen Denim & Friends upp två nya butiker, en i Skövde och en på A 6 i Jönköping.

Om en dryg månad är det Norrköpings tur. Då slår det Jönköpingsbaserade företaget upp portarna för en ny butik på Lindens övre plan. Butiksytan ligger på drygt 400 kvadratmeter.

– Vi håller på att bygga om lokalen för fullt. Den var ju i princip tom när vi tog över, säger Henrik Hultman, som tillsammans med Johan Malmström och Mattias Carlsson ligger bakom företaget.

Det är ingen slump att man flyttar in i JC:s gamla lokaler i Norrköping. Den nya klädkedjan jeans uppstod nämligen i samband med att JC gick i konkurs tidigare i våras. 

– Vi tar inte bara över lokalen, de fem anställda i vår butik kommer också från JC, säger Hultman.

I tider när näthandeln växer allt starkare och ordet "butiksdöd" ekar högt i de svenska städerna, så tror Henrik Hultman ändå att det ska gå att få lönsamhet i sitt affärskoncept. 

– En del JC-butiker gick bra. Vi kommer att satsa på att nå en så bred grupp som möjligt. Vi tror på den här idéen, vi känner att det finns potential.

Butikskonceptet består av avdelningar för barn, dam och herr. Fokus kommer givetvis att ligga på jeans, men enligt Hultman blir det även andra varumärken som inte är mest kända för jeans.

Samma dag, den 26 september, som man öppnar i Norrköping väljer klädkedjan att öppna butik vid Lilla torget i Linköping.

På Lindens övre plan öppnar Denim & Friends sin nya butik.
På Lindens övre plan öppnar Denim & Friends sin nya butik.
Karta: Drottninggatan 41
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!