Det var efter måndagens budgetdiskussion i kommunfullmäktige som Cornelia Dahlberg postade ett långt inlägg i sin blogg på nt.se.

Där skriver hon bland annat: "Är det inte dags att avgå, när man under så lång tid uppenbart har misslyckats med att genomföra sin politik och sakta men säkert driver samhället mot botten? De bröstar sig för att ha lyckats mörda diktatorn Ghadaffi. Kanske har de rätt, vi borde kanske avrätta våra diktatorer! Eller ska vi nöja oss med att avsätta dem? En efter en."

Lokala politiker i Norrköping tog illa vid sig av inlägget och upplevde det som ett hot mot dem själva.

Politikerblogg
Kikki Liljeblad (S) berörde frågan i sin politikerblogg: "I somras dog 68, främst barn och ungdomar på ön Utöya. Ett politiskt mord och en tragedi fortfarande svår att ta in. Förstår du, Cornelia Dahlberg, att du genom dessa ord kan trigga igång den typen av handlingar också här i Norrköping?", frågade Kikki Liljeblad.

NT nådde också kommunalråd Lars Stjernkvist (S) på onsdagskvällen.

- När det gäller den här typen av angrepp så handlar det inte om politik i traditionell mening. Hon har ju passerat alla anständighetens gränser och då är det en fråga för andra än politiker att diskutera konsekvenserna.

Har ni planer på att polisanmäla?

- Jag vill inte kommentera om jag tycker att det ska anmälas eller inte, eller om jag själv kommer att göra det. Det gör jag inte i andra sammanhang heller när jag utsätts för direkta eller indirekta hot.

Absurd tanke
Cornelia Dahlberg själv tycker att det är en absurd tanke om övriga lokalpolitiker tror att hon vill se dem avrättade.

-Jag tror att alla människor förstår vad jag menar, men vill man misstolka så kan man ju misstolka.

- Jag antar att de har snackat ihop sig för att få bort mig från bloggen. Jag tycker att de borde se mig i ögonen och konfronteras direkt i stället.

NT:s publisher och ansvarige utgivare Anders Nilsson beslutade på onsdagskvällen att stänga ner Cornelia Dahlbergs blogg på nt.se.

Pressetiska regler
Varför stängs den?

- Man måste hålla sig inom de pressetiska reglerna, annars får man inte blogga hos oss, säger han. Så som hon har skrivit, så kan man inte uttrycka sig
i våra medier.

Finns det en chans för Cornelia Dahlberg att återkomma som politikerbloggare på nt.se?

- Det har vi inte tagit ställning till än.