Frisörsalongen har legat i Vrinnevisjukhusets lokaler på plan 1 sedan 1988. Den nuvarande ägaren Birgitta Andersson tog över salongen 2006 och det är med viss sorg hon nu ser verksamheten gå i graven.

– Jag har i stort sätt bara haft stamkunder och det känns så klart tråkigt både för mig och dem, säger hon.

Det är Region Östergötland som har beslutat att inte längre hyra ut lokalen där salongen ligger och avtalet sägs upp vid månadsskiftet. Under årens lopp har många kunder besöktsalongen regelbundet, och även om flera varit patienter på sjukhuset när de först hittade dit har mångaåterkommit även som friska.

– De har nog passat på när de ändå har varit här på exempelvis läkarbesök och sen fortsatt komma tillbaka, säger Birgitta Andersson och tillägger att frisörsalongen har varit öppen för alla typer av kunder, även de utan koppling till sjukhuset.

Fördelarna med lokalen har bland annat varit tillgängligheten och hon har genom åren haft många rullstolsburna kunder tack vare sjukhusets goda anpassning.

I samband med att B.A Hårdesign tvingas stänga avrundar Birgitta Andersson sin frisörkarriär.

– Om jag inte tvingats flytta hade jag nog fortsatt. Men jag har problem med händerna efter många år inom yrket, så jag lägger av nu och ger mig själv lite tid att fundera på nästa steg, säger hon.

Patrik Strängberg, fastighetsförvaltare på Vrinnevisjukhuset, säger att avtalet har sagts upp på grund av platsbrist på sjukhuset. Lokalen ska nu användas som administrativ yta för vårdpersonal.