Jiray Seropian är uppvuxen i Norrköping och bor i dag både här och i huvudstaden. Sedan lite över ett år tillbaka driver krögaren från Norrköping restaurangen Meat On A Stick, MOAS i Stockholm.

Restaurangen har nischat sig och på menyn hittas kebab i olika former och smaker. Till skillnad från ett "vanligt" kebabhak är MOAS en restaurang där allt görs från grunden. Utöver MOAS driver krögaren ett Instagramkonto där han recenserar kebab från restauranger runt om i världen.

Att det just blev kebab Jiray Seropian skulle servera på sin restaurang föll sig naturligt.

Artikelbild

| Kebab. Kebabintresset startade för Jiray Seropian som ung då han käkade kebab på Hagebygrillen. Nu har han sin egen kebabrestaurang.

– När jag var yngre käkade jag jämt kebab, främst på Hagebygrillen där jag ofta åt efter skolan, säger Jiray Seropian.

Och även om han gillade smakerna, var det något som fattades.

– Jag kände att kebaben på pizzeriorna i stan inte var tillräckligt bra, utan kunde göras bättre. Det slutade med att jag fick göra den själv.

Jiray Seropian är just nu i full gång med att öppna sin andra restaurang, på Söder i Stockholm. Kommande projekt är att etablera sig till hemstaden.

Artikelbild

| Knäppingsborg. I områdena runt Knäppingsborg är Jiray Seropian sugen på att öppna sin restaurang, men ännu är inget bestämt.

– Jag är född och uppvuxen i Norrköping. Det är min stad. Klart det skulle vara kul att öppna där.

Exakt var restaurangen ska ligga är ännu inte bestämt.

– Just nu kollar jag efter lokal. Det är viktigt att restaurangen ligger centralt, gärna i de nybyggda kvarteren vid Knäppingsborg. Jag håller både ögon och öron öppna.

Visionen är en stor restaurang, dit vem som helst får komma.

– Förutom mat ska det finnas en schysst bar. Man ska kunna gå dit en fredag efter jobbet med en kompis, eller med sin mamma. Restaurangen ska vara för alla.

Konceptet kommer att vara detsamma och på Jiray Seropians restaurang kommer det fortsättningsvis att bjudas på kebab. Men menyn kommer att finputsas.

– Nyligen reste jag jorden runt. Jag har sett, ätit och druckit mat från hela världen och därmed upptäckt nya saker jag vill lägga till på min meny.

Att öppna restaurang i Norrköping tror Jiray Seropian rent taktiskt är ett smart drag.

– Under de senaste åren har restaurangerna i Norrköping utvecklats enormt och många håller en hög kvalitet. Jag är säker på att Norrköpingsborna skulle uppskatta Meat On A Stick.

Jiray Seropian hoppas kunna öppna restaurangen i Norrköping inom ett år.

– Det handlar så klart mycket om tid. Jag är perfektionist så jag vill att allt ska vara perfekt innan jag öppnar