Med bara några veckor kvar till premiären av deras revy ”Snurrigt värre” är det mycket som ska klaffa och idag träffas Fredrik Johansson och Johan Blomgren för att repa några timmar och kolla så de nyinköpta kavajerna sitter som de ska.

Fredrik och Johan är båda uppväxta i Skärblacka och för dem har musiken alltid  haft en stor plats i deras liv. Uppväxten präglades av musik, sketcher inspelade på kassett, hemmafilmsproduktioner och att Johan lärde Fredrik spela gitarr. 

 

Artikelbild

| Johan, Fredrik och Joakim planerar revyrep.

– Att göra en revy har för oss båda varit en dröm och efter att ha pratat om det under några år gjorde vi äntligen slag i saken. Vi pitchade idén för våra gamla barndomsvänner och på den vägen är det, berättar Fredrik.

 

Planeringen drog igång i januari och nu tio månader senare är det snart dags för premiär.

 – Vi är vana att spela musik, men det här är utanför boxen. Det är mer utmanande, säger Fredrik.

Artikelbild

| Enmansorkester.

– Vi gör det för vår egen skull, men det är klart att det finns ett bekräftelsebehov, man vill ju få ett garv, fyller Johan i. 

 

Artikelbild

| Förberedelser pågår.

”Snurrigt värre” är en nummer-revy där musiken är grunden. Vissa sketcher är anpassade efter musiken helt enkelt. 

– Det är en bruksrevy, vi vill slå lite underifrån. Skämta om den socialdemokratiska uppväxten som präglat Skärblacka, skoja om det man står i just nu så att säga, konstaterar Johan.

– Medelåldersmän som retar sig på trafiken, stör sig på barns namn, bli sådär inskränkt som man sa att man aldrig skulle bli och nu är vi där själva. Självironi, roliga figurer och roliga hattar, säger Fredrik med ett skratt

.
Till sin hjälp har Johan och Fredrik enmansorkestern Joakim Holm.

– Att vara med och göra en revy är kul, men det roligaste i allt det här är den starka vänskapen, säger Joakim  som också ska ägna några timmar åt revy-rep den här lördagen.

De har känt varandra i många år, men har av olika anledningar inte umgåtts så mycket även om de bor nära varandra. 

– Nu är vi närmare varandra än någonsin, vi pratar om familjen och livet samtidigt som vi delar ett intresse och har kul tillsammans. Det är den största behållningen i det här revy-projektet.

 

En närmare relation till varandra instämmer både Fredrik och Johan.

 Revyn Snurrigt värre spelas den 5 och 6 oktober i Skärblacka Folkets Hus.