Roger Andersson har barn som går på skolan i Kimstad och åker skolskjuts. På onsdagen när han själv skulle hämta barnet såg han hur skolskjutsen, som körs av Taxibil i Östergötland, vid skolan hade i stort sett blankslitna vinterdäck.

– Jag såg redan för cirka en månad sedan att den bilen hade extremt dåliga däck som inte var lagliga. Då sade jag till chauffören att "det är nog dags att du byter däck om du ska köra folk".

Chauffören var medveten om de dåliga däcken och berättade att han sagt till sina chefer om att ett däckbyte måste göras.

Artikelbild

| Trots att föräldern påpekat de bristfälliga däcken för en månad sedan var de inte bytta igår.

Men under onsdagen parkerade samma skolskjuts återigen bredvid Roger Andersson vid skolan. Några däck var inte bytta. Då var det ändå cirka en månad sedan han sagt till chauffören om de olagliga däcken.

– "Varför har du inte bytt däck ännu", frågade jag chauffören, säger Roger Andersson.

Chauffören svarade då att han hade sagt till sina chefer och att det här inte var hans ansvar.

Avtalet för skolskjutsar i länet görs av Östgötatrafiken. Per Karlsson, chef för affärsuppföljning av beställningstrafik hos Östgötatrafiken, känner väl till händelsen med skolskjutsen som kört med blankslitna däck.

Artikelbild

– Det är väldigt illa. Så här får det inte se ut, säger han.

– Jag har haft kontakt med föräldern som fotade skolskjutsen och har fått lite mer uppgifter. Jag har även kontaktat vd:n för Taxibil i Östergötland.

Per Karlsson uppger att han fått uppgifter från vd:n om att den aktuella skolskjutsen nu på torsdagsmorgonen hade fått nya däck pålagda.

– De har talat med den underentreprenör som äger bilen och kommer att vidta åtgärder mot honom, säger Per Karlsson.

I det trafikavtal som ingåtts mellan Östgötatrafiken och de bolag som kör skolskjuts finns reglerat vad som händer om man kör med fordon som inte uppfyller de krav man har.

– I det här fallet kommer vi att debitera ett kvalitetsavdrag för att fordonet inte uppfyllde kravet i går (läs: onsdag). Det rör sig om cirka 7 000–8 000 kronor.

Östgötatrafiken gör punktkontroller på vissa fordon som ingår i upphandlingar.

– Det är då ganska hårda viten om man har fuskat med sin egenkontroll, säger Per Karlsson.

Emir Sobo, som är vd för Taxibil i Östergötland, är upprörd.

– Jag är chockad. Det här får bara inte ske. Felet ligger i en kommunikationsmiss mellan chauffören och verkstaden. Vi har egen verkstad och däckverkstad och nu har jag beordrat om nya checklistor och återrapportering till mig, säger Emir Sobo.