Bygg GG i Norrköping AB uppför de tre husen i samarbete med Mård Lind Förvaltnings AB och det var inflyttning i det första huset före sommaren. Nu växer hus nummer två fram och det är ett likadant sexvåningshus som växer fram vid Centralbadets parkering.

– Vi var väl lite försiktigt fundersamma över hur marknaden i Norrköping skulle ta emot detta med ägarlägenheter, säger Robert Lind, projektledare/byggherre. Men det har gått över förväntan och nu ser vi att det här är en ägarform som lockar många att investera i ett boende i kvarteret Vattenkannan.

Ägarlägenhet innebär att man får lagfart på sin bostad och kan pantsätta den, bygga om och hyra ut den till någon annan efter egna önskemål. Det som tillkommer ovanpå lägenhetspriset är en månadsavgift för gemensam service och eventuell parkeringsplats i garage under huset.

Artikelbild

Vattenkannan. Det blir totalt tre hus med ägarlägenheter där Albrektsvägen möter Södra Promenaden i Norrköping.

– De som har köpt lägenhet här har satt väldigt stort värde på att de kan ta hissen direkt ner till varmgaraget under huset, säger Dag Gunnarsson, Vd Bygg GG i Norrköping AB. I lägenheterna har vi satsat på hög kvalitet i alla materialval.

De 22 lägenheterna i hus nummer två är snart sålda och där sker inflyttning i mars 2018. Lägenheter i det sista huset släpps snart till försäljning och här finns bland annat en exklusiv takvåning på plan åtta som sannolikt får en prislapp en bra bit över sex miljoner kronor.

– Bomarknaden är glödhet, konstaterar Dag Gunnarsson. Mellan hus ett och två fick vi justera lägenhetspriserna uppåt fem procent. Vi tror att det kommer att bli en liknande prisjustering från hus två till hus tre som avslutar projektet i Vattenkannan.