I onsdags hölls en casting i Norrköping till en film som heter Goliat. Bakom filmen ligger skaparen av filmen Tjuvheder, Peter Grönlund. Tjuvheder är en film som bygger mycket på amatörskådespelares insatser. Filmbolaget tycks delvis inrikta sig på amatörskådespelare även denna gång. I kravspecifikationen skriver man att det inte behövs någon erfarenhet av skådespeleri.

Enligt den annonsering som filmbolaget har haft ute gällande roller i Goliat sökte man i Norrköping "personer med erfarenhet av kriminalitet och droger". Ungefär tio personer kom till castingen. Tidigare har man letat skådespelare i bland annat Örebro. Ingen som kommit till castingen i Norrköping ville berätta vad hen heter.

– Återkom när jag blivit filmstjärna, sa en person och skrattade.

Artikelbild

| Guldbaggevinnare. Malin Levanon och Peter Grönlund vann Guldbaggar för sina insatser i och för Tjuvheder.

Enligt uppgifter från filmbolaget kommer Goliat handla om sextonåriga Kimmie som bor i en bortglömd bruksort i Sverige. Han tvingas ta över sin pappas kriminella affärer när denne åker in i fängelse. Filmen beskrivs som en berättelse om "socialt arv och patriarkala strukturer".

Fotnot: Tjuvheder hade inför Guldbaggegalan 2016 nominerats till sex priser. Filmen vann fem guldbaggar. Bland annat för bästa kvinnliga huvudroll (Malin Levanon) och för bästa manuskript (Peter Grönlund).