Under onsdagen slog tjuvar till på Medley Centralbadet. Besökare anmälde att de blivit bestulna på kläder, mobiltelefoner, nycklar och id-kort.

– Vi har fått in flera anmälningar och i nuläget handlar det om att minst sex skåp öppnats genom att hänglåsen till dem brutits sönder med hjälp av något slags verktyg. Hänglåsen är sådana som besökarna haft med sig själva, sa polisens presstalesperson Monica Bergström efter stölderna.

Det mesta av stöldgodset har redan återfunnits.

– När vi blev uppmärksammade på stölderna agerade vi snabbt och började leta inne på badet. Personal hittade stöldgods inlåst i ett skåp, säger Gunnila Sonetoft, anläggningschef vid Medley Centralbadet.

– Jag kan inte svära på att det är allt stöldgods som återlämnats till ägarna, men det är det mesta som återfunnits, fortsätter hon.

Hur gick det hela till?

– Det var välplanerat. Ett gäng grabbar var här på dagen. De betalade kontant för entré och ett skåp. De bröt upp hänglås, stal personliga ägodelar från andra och förvarade det i ett eget skåp. De återvände hit senare på kvällen, men då hade vi via våra övervakningskameror i receptionen fattat misstanke mot dem, säger Sonetoft.

Tjuvarna anade att de blev avslöjade och smet från platsen innan polisen hann komma dit.

– Men vi har bra bilder på de här personerna via kamerorna som vi överlämnat till polisen, så förhoppningsvis kan de skyldiga gripas, säger Gunnila Sonetoft.

Hur ser du på det inträffade?

– Det är givetvis jättetråkigt när det händer. Men via ett snabbt och handlingskraftigt agerande från personalen så löste sig incidenten på bästa möjliga sätt.